ACT your way

Waar wil ik heen?
Wat zit mij nog in de weg?
Wat heb ik nodig onderweg?
Hoe blijf ik op koers?


Veel jongeren en jongvolwassenen (15 tot 25 jaar) hebben moeite met het maken van keuzen en ervaren veel stress. Je eigen weg volgen is makkelijker gezegd als gedaan en daarom kan het soms fijn zijn om samen met andere jongeren, de eerste stappen te zetten, zodat je daarna weer zelf verder kan!

Training

ACT staat voor Acceptance en Commitment Training. In een training van 6 bijeenkomsten van 2 uur gaan we in een kleine groep jongeren en trainers aan de slag om je te helpen bij het vinden van jouw weg. ACT helpt je om te ontdekken wat jij echt belangrijk vindt in het leven en om daar in te blijven investeren (Commitment). Daarnaast ga je oefenen met vaardigheden die je leren om te gaan met de obstakels die je onvermijdelijk gaat tegen komen op je weg (Acceptatie).

ACT is met name geschikt voor jongeren en jongvolwassenen die veel piekeren en twijfelen of erg kritisch zijn naar zichzelf en hierdoor soms somber of angstig zijn.

De training is geschikt voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar. De groepen zijn verdeeld in twee leeftijdsgroepen. We starten altijd met een individuele kennismaking zodat we weten wat je je wilt bereiken met de training.

Behandeling

Als behandeling kan ACT zowel in bovenstaande groep als individueel gevolgd worden. ACT your way wordt wordt gebruikt binnen de behandeling van jongeren die te maken hebben met psychische klachten als somberheid, angsten, emotieregulatie problemen en prikkelverwerkingsproblemen zoals AD(H)D en Autisme. ACT your way kan ook ingezet worden in behandelingen aan jongeren met chronische vermoeidheid, chronische pijn en/of somatische onverklaarde klachten of bij het leren omgaan met een chronische ziekte.

Kosten / Verwijzing
De kosten voor de training worden soms vergoedt door de (aanvullende) verzekering of de gemeente. Als er geen vergoeding mogelijk is vragen wij een bijdrage van 220 euro. Voor (individuele) behandeling is een verwijzing nodig en is er meestal sprake van een volledige vergoeding.