Algemeen

Welke klachten er ook zijn wij maken altijd een behandelplan op maat. Wij bieden behandeling aan kinderen (vanaf 6 jaar) en jongeren (tot 23 jaar) en hun gezinnen. Onze uitgangspunten bij behandeling zijn:

  1. We doen wat werkt! Dit betekend dat we gebruik maken van bewezen effectieve behandelvormen. Cognitieve Gedragstherapie, EMDR en Schematherapie. Bij jongeren onder de 16 werken we altijd systemisch.
  2. We geloven dat je leert door te ervaren! We vullen bovenstaande behandelvormen daarom graag aan met ervaringsgerichte oefeningen en vak therapie (middels sport of creatieve vormen) en / of virtual reality en serious gaming.
  3. We geloven in verbinding! Behandeling en verandering begint bij verbinding en vertrouwen. We nemen daarom uitgebreid de tijd om samen te beslissen over de behandelroute en mogelijkheden.

Behandeling bij een (lichte) verstandelijke beperking

Wij hebben een specifieke expertise op het gebied van behandeling bij kinderen, jongeren en volwassenen met een lichte verstandelijke
beperking, autisme en /of bijkomende psychische problematiek. Al onze behandelaren hebben ervaring met deze doelgroep en het op maat maken van behandeling. Als er sprake is van een (lichte) verstandelijke beperking bieden wij ook behandeling aan volwassenen (23 + jaar).

Aanmelden

Bij een aanmelding starten we altijd met een vrijblijvende kennismaking. We maken graag kennis met je en vertellen dan ook graag over onze werkwijze. Voor behandeling is er altijd een verwijzing nodig vanuit de huisarts of jeugdzorgprofessional van de gemeente.