Baas over Obesitas

Samen werken aan een gezonde leefstijl!


Baas over obesitas is een behandelprogramma voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen (met en zonder lichte verstandelijke beperking) die te maken hebben met overgewicht of een ongezonde leefstijl.

Groep

In 20 bijeenkomsten gaan we in kleine stapjes werken aan verandering. Op die manier is de kans op succes groter en blijf je gemotiveerd om gezond te gaan leven. Elke bijeenkomst wordt er een thema behandeld middels Cognitieve Gedragstherapie. We gaan actief aan de slag. Om “nee” te leren zeggen, om positief over jezelf te denken en plannen te maken voor de moeilijke momenten.

De groep bestaat uit maximaal 6 kinderen of jongeren. Het belangrijkste doel is dat jij een gezonde leefstijl ontwikkeld en lekker in je vel zit. Gewicht verliezen is mooi meegenomen, maar dit is niet het belangrijkste doel.

Bij elke bijeenkomst gaan we ook samen koken en eten. Soms onder begeleiding van een diëtiste die ook tips voor thuis kan geven. Daarna gaan we middels Psychomotorische Therapie nog een keer aan de slag met het thema van de dag. Op die manier sluiten we de bijeenkomst actief af!

Afsluitend worden er terugkom bijeenkomsten georganiseerd om je te helpen bij het bereiken van een duurzaam resultaat. We starten één maal per jaar een groep voor kinderen en één maal per jaar een groep voor jongeren.

Individueel

Mocht je niet willen deelnemen in een groep kunnen we het traject ook (aangepast) individueel met je doorlopen. Voor volwassenen (met verstandelijke beperking, autisme of psychische problematiek) zijn er ook mogelijkheden om de behandeling individueel te doorlopen.