Back on Track

Je eigen weg volgen is makkelijker gezegd dan gedaan.

Ben jij tussen de 14 en 21 jaar en vindt je het lastig om te ontdekken welke weg je wil volgen. Overzie je de mogelijkheden niet of weet je nog niet waar je passie en talenten liggen? Zitten jij en je omgeving vast in negatieve patronen en lukt het niet om op stabiele basis een opleiding te volgen of
werk te vinden en te behouden? Dan gaan wij graag samen met jou op zoek om je weg te vinden en te behouden!

ACT staat voor Acceptance en Commitment Training. In een actieve training van 12 weken gaan we in een kleine groep jongeren en trainers aan de slag om je te helpen bij het vinden van jouw weg.

De training is opgedeeld in twee dagdelen per week. In het eerste gedeelte gaan we actief ervaringen op doen en krijg je de kans om te ontdekken wat jij waardevol vindt in het leven. Deze ervaringen mag je op gaan doen onder begeleiding van mensen die allemaal getalenteerd en passievol zijn in datgene wat ze doen. We gaan koken met een kok, volgen toneel les bij een drama docent en leren schilderen bijeen kunstenaar.

Hierna gaan we aan de slag met het oefenen van ACT vaardigheden. Deze vaardigheden leren je om je te blijven richten op wat écht belangrijk is in je leven (Commitment) en reikt je vaardigheden aan om je te leren omgaan met de uitdagingen en hobbels die je onvermijdelijk gaat tegen komen op je
weg (Acceptatie).

Afsluitend organiseren we een jaar lang wekelijkse bijeenkomsten om elkaar te helpen op koers te blijven. Waar nodig begeleiden we jou op individuele basis met als doel het vinden en behouden van werk of een opleiding.

Wil je mee doen, dan maken we graag kennis met je! Bij een aanmelding verwachten we van jou een ACTieve inzet.